4 skräckfilmer du kan ha missat!

filmtips / film, filmtips, skräck / Permalink / 0
Shutter 
"Ett par krockar med en kvinna en kväll där de sedan väljer att smita från olycksplatsen. Strax därefter upptäcker Tun (mannen som körde bilen) ett suddigt kvinnoansikte i bakgrunden på flera av sina fotografier som inte fanns med när han tog bilderna. Därefter byggs det vidare med otäcka mardrömmar som sedan även påverkar hans vakna timmar."

Shutter är en asiatisk skräckfilm som kryper sig tätt inpå och skrämmer en med enormt starka jump-scares. Filmen har en förvånansvärt bra handling som är otroligt gripande. Den ger oss ledtrådar på ett väldigt behagligt sätt där vi är lagom förvirrade för att i slutet bli tillfredsställda. En tragisk berättelse som både skrämmer och berör och som definitivt lämnar spår efter sig.

4/5





Raw 
"Vi får följa Justine som precis börjat på veterinärskolan, hon samt hennes familj har så långt som hon kan minnas alltid varit vegeterianer. Men under en del av en nollningsritual så kommer ett moment då alla blir uppmanade att äta rå kaninlever.  När hon väl får smak för kött så slår det plötsligt slint. Personlighetsförändringar samt ett onormalt starkt behov efter kött kommer upp till ytan."

Raw bjuder på ett väldigt magstarkt innehåll med kannibalistiskt tema. Fransmän älskar ju att äta det mesta så det passar väl bra att filmen ska ha sitt ursprung från en sådan varierad matkultur. Filmen har en bra handling som utförs på ett väldigt vulgärt sätt, mycket gore som vissa påstår är alldeles för mycket, jag gillar det dock. Det är lite det som är filmens agenda, just att den ska vara sådär ovanligt rå (ett antal människor ska ha svimmat under premiären).

3.5/5





Behind The Mask
"Småstadskillen Leslie har alltid drömt om att bli nästa stora seriemördare, och gå till historien som den allra värsta. Med hjälp från sin mentor Eugene formas han till den ultimata seriemördaren för att kunna fullborda sin egna speciella kväll. En ung filmstudent får nys om detta och ser chansen att skapa något nytt och fräscht. En dokumentär som inte liknar någon annan där man får följa Leslie's process stegvis."

Behind The Mask är en hyllning till många slasher filmer där man djupgående ger förklaring till många fenomen som man sett igenom åren. Där man med ett nytänk har skapat nytt och fräscht blod till filmduken.
Samtidigt som den är sådär oerhört psykopatiskt rolig så kryper den sig på snyggt för att skrämma när den har för avsikt att göra det. Skön mängd blod och väldigt smakliga karaktärer. Sådär typiskt tonårs-dumma drag som får en att njuta lite extra när skördetiden är igång.

3.5/5




 
Train to Busan 
  •  
"Ett zombievirus bryter ut i Sydkorea och vi får följa passagerarna på ett tåg där de slåss för sin överlevnad för att nå Busan som ska befinna sig i en tryggzon."

Train to Busan är ett gott exempel på att det fortfarande finns utrymme till att leverera riktigt bra filmer inom Zombie-genren. Spänningsladdad och väldigt engagerad i valda ämnen. Gripande på ett sätt där vi får ta del av människors moral i både positiv och negativ bemärkelse. Där vi även får följa den gränslösa kärleken mellan en pappa och dotter. Vi får ta del av den renaste formen av medmänsklighet, där en främling är beredd att offra sitt liv för sin medmänniska. Jag har absolut inget negativt att säga om filmen då den tacklar allt på ett väldigt snyggt sätt och man får uppleva en berg och dalbana av känslor.


5/5 
Till top