I See You (2019)

2000 - nutid / film, filmtips, skräck / Permalink / 0
 
I See You är en av de bästa skräckfilmerna från 2019. En otroligt solid handling med ett genomtänkt koncept och vändningar utförda helt genialiskt. Fantastiska karaktärer och enastående skådespelarinsatser. Det är exakt såhär en skräckfilm ska vara. En handling som bär samma styrka som Seven, och besitter den där krypande skräck-känslan som väldigt få filmer lyckas med att generera. Filmens effektivitet ligger definitivt i sitt engagemang att låta tittaren tro att man är den på spåret för att sedan vilseleda, och det sker alltid med en touch av prima kvalité. Så, vill du åka förstaklass i en genre som är begränsad så har jag precis givit dig svaret.

I See You utspelar sig i en tillsynes perfekt stad där varenda familj är den idealiska drömmen, där allt är frid och fröjd. Men detta tar en rejäl vändning när 12 åriga Justin Whitter spårlöst försvinner. Fallet är identiskt likt ett tidigare avslutat fall och frågan är om en oskyldig man sitter inlåst, eller om det kan röra sig om en copycat? 
Greg Harper
, som håller i utredningen, försöker balansera stressen som utredningen ger med sig samtidigt som han försöker finna ro till att kunna förlåta sin fru, Jackie, som nyligen haft en affär med en annan man. När en ondskefull kraft kryper sig tätt inpå hos familjen Harper och sätter deras son i fara, så avslöjas många dolda hemligheter i deras hushåll.



4.5/5 
Till top